AFAS Live door de jaren heen!

AFAS Live door de jaren heen!

In 2001 opende wij onze deuren. Na 23 jaar kijken we terug op heel veel shows en evenementen. Op 15 maart 2024 bestaat ons podium 23 jaar. Ga je mee op tour door onze historie?

Eerste paal & bouw

Op 9 april 1998 werd de eerste paal van de Heineken Music Hall geslagen! De bouw aan de Johan Cruijff Boulevard heeft in totaal drie jaar geduurd.

Opening Heineken Music Hall

Op 15 maart 2001 werd de Heineken Music Hall officieel geopend. Heineken Music Hall (nu AFAS Live) maakt haar credo 'Live will never be the same!' meer dan waar. De Black Box van de locatie is speciaal ontworpen voor versterkte (pop)muziek en klinkt volgens kenners in geen andere zaal zó goed. Het is dan ook de enige locatie in Nederland die meerdere malen genomineerd is voor de felbegeerde Pollstar Award als beste internationale concertlocatie.

Artikel-1-Opening-HMH-1.jpg#asset:7057

Deftones, het eerste concert

Deftones gaven op 19 maart 2001 het allereerste concert in de Heineken Music Hall. Met in het voorprogramma Linkin Park (die zelf op 24 september 2014 met een eigen show in de HMH stond).

Opvallend was dat de band vooral veel oud materiaal speelde van de bij de fans zo geliefde eerste twee cd's, 'Adrenaline' en 'Around The Fur'. Deftones liet horen waarom ze gezien wordt als een van de beste livebands van het moment. Logisch dus dat het crowdsurfverbod volop werd genegeerd.’ Recensie Trouw

Concert André Hazes

Op 10 en 12 december 2001 stond legende André Hazes in onze uitverkochte zaal.

Commercial Heineken

BIERTJE? Wie kent hem nog? De commercial in de Heineken Music Hall met 'de beste akoestiek van Europa'.

Pepsi Stage

Weet je het nog? Tussen 2002 en 2007 heeft de Heineken Music Hall het naastgelegen evenementencomplex geëxploiteerd. Het pand werd in 2001 geopend onder de naam Grace Theater, omdat het in opdracht van Bert Maas speciaal was gebouwd voor de uitvoering van de musical Grace. Kenmerkend voor het pand was de inrichting in jaren '50 stijl, die was geïnspireerd op het Paleis van Monaco. In de zomer van 2002 werd deze productie failliet verklaard en heeft de HMH het overgenomen. Tot 2007 hebben hier ongeveer 150 evenementen plaatsgevonden, van Bon Jovi tot Kane en van DI-RECT tot Freek de Jonge.

Hessel

Op 28 en 29 maart 2003 stond Hessel, de Bruce Springsteen van Terschelling, in een uitverkochte Heineken Music Hall onder de naam ‘Hessel doet het weer’. Voor Hessel was het een mooi moment omdat zijn dochter Tess hier voor het eerst solo zong.

Two 7's Splash

Groots opgezette Reggae Festival dat sinds 1996 gehouden wordt, kwam in 2003 voor het eerst naar de Heineken Music Hall.
Het festival is vernoemd naar het album ‘Two Sevens Clash’ van Culture en omdat de eerste editie op de zevende van de zevende werd gehouden werd de schrijfwijze Two 7's Splash.

Beyoncé

'In een nog behoorlijk volgelopen Heineken Music Hall liet ze zien dat ze het ook op het podium goed kan redden zonder groepsgenotes Michelle Williams en Kelly Rowland'. Recensie NRC

Beastie Boys

De New Yorkse hiphopgroep Beastie Boys stond in 2004 met hun laatste concert in Nederland in de HMH.

'Met de jaren zijn ze muzikaal wijzer en subtieler geworden, maar zo heel ver staat hun recente eerbetoon aan oude hiphop niet af van tracks uit het verleden. Dat maakte het makkelijk om door de tijd te springen, waardoor het oudere publiek ook de klassiekers kreeg die het wilde, zoals 'No Sleep Till Brooklyn'.' Recensie Trouw.

Concert Bon Jovi

Bon Jovi stond op 16 september 2005 in de Heineken Music Hall. 'Europe's Largest Listening Party' was ter gelegenheid van de presentatie van zijn destijds nieuwe album 'Have A Nice Day'.

HMH 5-live

15 maart 2006 vierde wij onze 5 jarige verjaardag met HMH 5-live. Vijf evenementen staan in het teken van 5 jaar live muziek! 5LIVE, waarbij het motto snel duidelijk wordt “Live has never been the same”. Op de eerste avond, op 21 mei 2006, opende de HMH om 4 uur haar deuren en stonden Racoon, Krezip, Beef, The Sheer en Kraak & Smaak op ons podium.

Foto-5-HMH-5-jaar.jpg#asset:7059

Bruce Springsteen

'Het concert van Bruce Springsteen was in een recordtijd van 4 minuten uitverkocht. Begeleid door een man of zestien, met behalve blazers, violen, banjo, en een pedal steel-gitaar ook een koortje, zette Springsteen in met 'O Mary Don't You Weep', en hij hoefde maar even zijn keel op te zetten en het werd feest.' - Volkskrant

Bruce-Springsteen-II.jpg#asset:7102

P!NK

'Al bij de eerste songs van het optreden viel op dat Pink niet alleen in de studio met de trukendoos bij de hand, maar ook live een uitstekende zangeres is. Met haar krachtige en ietwat rauwe vocalen werkte ze zich op imposante wijze door een reeks stevige pop/rocksongs: 'Trouble', 'God is a dj'- heen.' Recensie Trouw.

Amy Winehouse

Op 22 oktober 2007 stond Amy Winehouse († 2011) in onze zaal!

'Na twee afgezegde optredens in Nederland was de Britse soulzangeres Amy Winehouse maandag weer eens binnen onze landsgrenzen. In de Heineken Music Hall in Amsterdam zette ze in een uur een overtuigende set neer. Daarna vond de artieste het welletjes. „Nu willen we dronken worden”, meldde de vertolkster van het lied Rehab' - Recensie gescand krantenartikel Telegraaf

Amy Winehouse

Rihanna

‘Het concert van Rihanna was helemaal uitverkocht, met het resultaat dat de hele zaal gevuld was met jonge tienermeiden en een enkele jongeman. Er waren zelfs ouders als begeleider mee, en dat bleek wel nodig tijdens de uitdagende show van de Barbadiaanse. De kleine toeschouwers moesten af en toe maar even hun ogen dicht doen: de jonge zangeres houdt nogal van pikante pakjes en sexy moves. Recensie gescand krantenartikel METRO

Ferdy Damman wint Zilveren Camera

Onze huisfotograaf Ferdy Damman heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment van de Zilveren Camera. De winnende foto is gemaakt tijdens het concert van de rockabillyband Stray Cats in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

IMG_9726.jpg#asset:7096

50 jaar Nederpop Live

Op 3 oktober vond in de Music Hall in Amsterdam een uniek concert plaats, 50 jaar Nederpop Live! Ruim dertig artiesten en bands brachten een muzikaal overzicht van de afgelopen vijftig jaar popmuziek in Nederland ten gehore. Boudewijn de Groot, Spinvis, Junkie XL, Voicst, De Dijk, Jan Akkerman, Bløf en Krezip maakten onder andere deel uit van het luisterrijke gezelschap dat die avond de toon zette. Een registratie van deze gebeurtenis: in muzikaal opzicht ongeëvenaard, historisch verantwoord en bij voorbaat al legendarisch, VPRO.

Killers concert last-minute afgelast wegens terreurdreiging

Killers-krantenartikel.jpg#asset:7150

Adele

Voordat ze het podium opging stond ze nog onherkenbaar rokend buiten bij de receptie. Daarna op blote voeten het donkere podium op en gaf een onvoorstelbaar geweldig concert!

'Gimmick of niet, Adele vertedert het publiek met haar ontwapenende plat-Londense commentaren en natuurlijk voornamelijk met haar stem.
Is deze op de cd al bijna niet in te tomen, live is de grootsheid van haar bereik helemaal onontkoombaar. De HMH, toch niet één van de kleinste zalen, lijkt te klein voor deze Britse orkaan.' - NU.nl

Afscheidsconcert Krezip

Op 27 juni 2009 nam de band afscheid in de Heineken Music Hall. In 2019 keerde Krezip na een pauze van tien jaar weer terug, met een interview in De Wereld Draait Door op dinsdag 29 januari, en met optredens in de Ziggo Dome en op Pinkpop.

Najib Amhali

Najib Amhali stond in 2009 met 9 shows in de Heineken Music Hall. Hij is de eerste die zo vaak achter elkaar op ons podium staat. Met zijn voorstelling “Best of” schakelt hij moeiteloos over van een Turkse taxichauffeur naar Hindoestaanse taxichauffeur. En de broertjes De Boer, de Chinees uit Krommenie en een Surinaamse bondscoach komen ook voorbij. Hij begon op 25 december 2009 en zijn laatste show van deze reeks was op 5 januari 2010.

Op- en afbouw evenementen

Altijd al eens willen zien hoe het er in onze zaal aan toe gaat met het op- en afbouwen van evenement in 5 dagen? In 2010 heeft onze oud-collega Ronald Roes een timelapse opname gemaakt van de Black Box.

X-Qlusive D-Block & S-te-Fan

Een eigen X-Qlusive: bij veel hardstyle-artiesten staat dit ergens bovenaan de bucketlist van hun carrières. Waarom? De DJ draait namelijk zo goed als de hele avond voor een volle AFAS Live (voormalige Heineken Music Hall) en de bezoekers kennen zijn muziek maar al te goed. In 2011 D-Block & S-te-Fan!

Katy Perry

De Heineken Music Hall ruikt naar suikerspinnen! Katy Perry geeft een geweldige show in 2011. Na een openingssalvo met Teenage Dream, Waking Up In Vegas en Ur So Gay, volgen in bijna twee (!) uur alle hits en meer.

katy-perry-2.jpg#asset:7103

Kylie Minogue

Het concert van Kylie Minogue was verplaatst van het GelreDome in Arnhem naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. GelreDome is vele malen groter dan de HMH maar de opstelling van het podium bleef hetzelfde. De grootste productie ooit voor de HMH met een podium dat tot achter in de zaal liep.

HMH 10 jaar & directie switch

In 10 jaar tijd heeft de Heineken Music Hall haar geheel eigen plek opgeëist als het gaat om popconcerten. Maar ook op het gebied van zakelijke evenementen staat de locatie als een huis. Directeur Paul Stiekema liet de evenementenlocatie onder zijn leiding groeien en nam tijdens het 10-jarig bestaan afscheid. Het stokje gaat naar Birgitte de Winter, onze huidige directeur.

10_Jaar_HMH_01.jpg#asset:7066

Bekijk dit artikel

Black Box seated make-over

Kan je onze kleurige stoelen voor een seated show nog herinneren? In 2011 hebben we de Black Box een kleine make-over gegeven.

stoelen-samen.jpg#asset:7224

Kinderen Maken Muziek

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen tijdens het eindconcert van 'Kinderen Maken Muziek' met 3000 kids in de Heineken Music Hall. In mei 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen.

Laatste concert Lou Reed

Het laatste concert van Lou Reed († 2013) in Nederland was in de Heineken Music Hall.

'Street Hassle doorbreekt de ban van de avond. Melodieus, spannend en vooral luisterbaar; er gaat een kleine golf van opluchting door de zaal als de titelsong van het album uit 1978 wordt ingezet. De aangename lijn wordt doorgevoerd met het inktzwarte Cremation (van Magic And Loss, ’92), Think It Over (van Growing Up In Public, ’80) en Walk On The Wild Side (van succesalbum Transformer, ’72), om te culmineren in een groots en meeslepend Sad Song. Dít is wat de mensen hadden verwacht toen ze hun kaartje voor From VU To Lulu kochten.' Recensie OOR.nl

Tom Petty and The Heartbreakers

Soms zijn er van die concerten waar je bij geweest had moeten zijn. Die van Tom Petty († 2017) and The Heartbreakers in de HMH was er zo een; voor het eerst in dertig jaar in volle glorie te bewonderen in Nederland.

Voor het nummer The Waiting haalt hij Pearl Jam-zanger Eddie Vedder (die een dag later in de Ziggo Dome staat) op het podium, tot groot plezier van de toeschouwers. Jack White stond één dag later, op 25 juni 2016, in de HMH voor een concert en zat bij de show van Tom Petty op onze loge.

Onze zaalakoestiek

Voor een popconcert heb je een andere zaal nodig dan voor een concert met klassieke muziek. Bart, van Het Klokhuis, kwam kwam naar onze zaal om te kijken hoe een zaal wordt ontworpen om het geluid tijdens een concert zo goed mogelijk te laten klinken.

Ed Sheeran & Passenger

Ed Sheeran stond dinsdag 20 november 2012 in een uitverkochte HMH. Passenger verzorgde zijn voorprogramma en beiden zorgden voor een prachtige show.

Normaal gesproken kennen veel mensen het voorprogramma niet zo goed als het hoofdprogramma, maar dinsdagavond de 20e werden zowel de nummers van Ed Sheeran als die van Passenger - beide goede vrienden van elkaar - uit volle borst meegezongen.

Kanye West

'Wat de show vanavond alleen al de moeite waard maakt, is de intensiteit waarmee hij zijn teksten uitspuugt. West schreeuwt tot zijn stem het niet meer aankan en stopt zoveel emotie in de laatste zinnen van zijn coupletten dat zijn stem door merg en been gaat.' Recensie OOR.

Vaak krijgen we verzoeken vanuit artiesten maar Kanye West gaat de boeken in. Alles moest wit, wit, wit. De muren, meubels, vloer, alles. Voor zijn kleedkamer heeft de lokale promotor toen speciaal een hoogpolig wit tapijt gekocht van ongeveer 10.000 euro, iets wat je nergens kunt huren. Die avond is hij in een gepantserde auto het loading dock ingereden en direct het podium opgegaan. Daarna ging hij in dezelfde auto weer weg, hij heeft die hele kleedkamer nooit gezien. Gelukkig kon het tapijt nog terug.

Laatste concert Joe Cocker

Het laatste concert van Joe Cocker († 2014) in Nederland was in de Heineken Music Hall.

'Afsluiter voor de toegift is Cockers nog steeds briljante cover van The Beatles’ With A Little Help From My Friends en zoals eigenlijk al aangegeven, is geen liedje toepasselijker voor een show als die van vanavond. Joe’s band maakt zijn show namelijk de moeite waard. Al tijdens het tweede nummer – een cover van The Box Tops’ The Letter ­– wordt het publiek ondergedompeld in instrumentaal vakmanschap in de vorm van een saxofoon, orgel- en gitaarsolo (achtereenvolgend!).' Recensie OOR.nl

John Mayer

Op 23 & 24 oktober John Mayer met zijn Born and Raised World Tour 2013 in de HMH. Op 22 oktober stond John al in de Ziggo Dome (waar deze toen al grootse artiest makkelijk zijn show kon uitverkopen) maar hij vond het ook essentieel om in de kleinere intiemere HMH te spelen. Kan geregeld worden!

Aanvankelijk zou deze tour ter promotie van zijn jongste en vijfde studioalbum Born and Raised in 2012 plaatsvinden, maar vanwege keelproblemen moest Mayer zijn toen geplande tour noodgedwongen afzeggen. De avonden in 2013 waren dus nog spectaculairder!

Stromae

'Stromae weet sterke liedjes als Ave Cesaria, Carmen, Formidable en Papaoutai door indrukwekkende visuele effecten nog extra aan te zetten, zodat deze bij het publiek nog beter binnenkomen en langzamerhand voor een euforische zaal zorgen. Deze iele jongeman uit Brussel is een artiest die zichzelf gedurende zijn show uitstekend onder controle heeft – van zijn mimiek en bewegingen tot aan zijn stem. Want dat laat hij zien tijdens het slot, een a cappella versie van Moules Frites. Hij kan echt zingen, en behoorlijk goed ook.' Recensie OOR.nl

Afscheidsconcert The Scene met Thé Lau

In de Heineken Music Hall speelde Thé Lau († 2015) met zijn band The Scene zijn afscheidsoptreden. De zanger, die leed aan een ongeneeslijke vorm van keelkanker, bracht met tal van gastmuzikanten een rockshow als een emotionele achtbaan. Uiteindelijk heeft hij samen met zijn band nog een laatste optreden in TivoliVredenburg gehad, voor de koning maakt de zanger nog graag een uitzondering.

Sky City Festival

Op 2 augustus vond het Sky City Festival plaats in het Arenapark, naast de Heineken Music Hall. Binnen in de HMH was ook een stage. Een festival voor liefhebbers van de grootste DJ’s en elektronische (live)acts, met een knipoog naar popmuziek. Avicii, Afrojack en Knife Party behoren tot de allereerste namen.

Iconische koptelefoon op de gevel

Heineken Music Hall krijgt de iconische koptelefoon op de gevel. Voor de samenwerking met SMS Audio.

koptelefoon3.jpg#asset:7085


Freek Vonk

Freek Vonk stond in 2014 voor de eerste keer met drie shows in de destijds Heineken Music Hall. Sindsdien is hij tot 2019 ieder jaar teruggekomen en staat de teller nu op 45 shows!

  • Freeks Wilde Wereld Live (2014 – 3 shows),
  • Freeks Wilde Avonturen (2015 – 6 shows),
  • Freek Vonk Live: van Dino tot Dolfijn (2016 – 8 shows),
  • Freek Vonk Live: Op Wereldreis (2017 – 8 shows)
  • Freek Vonk Live: In het Hol van de Leeuw (2018 – 10 shows)
  • Freek Vonk Live: Dwars door de Wildernis (2019 – 10 shows).

FD23935.jpg#asset:7218


Concert Die Antwoord

'De NS heeft vanavond een aangepaste dienstregeling vanwege "grimmig winterweer", maar de sfeer in de HMH is net zo grimmig. Heftige beats ondersteunen de diepzinnige boodschap "fok de systeem" en doen de zaal vol trouwe volgelingen exploderen. Bij het tweede nummer springt Ninja al het publiek in en doet hij zijn signature dance in de vorm van obscene heupbewegingen. Het moet gezegd, de HMH gaat los en dat is toch knap bij zo'n grote groep toehoorders.' Recensie Kindamuzik

Kensington

Zonder enige twijfel is 'Let Go' het hoogtepunt. Laat in de set klimt het publiek op schouders, schreeuwt mee, danst uitzinnig en is in de ban van Kensington. Verder krijgt Eloi de zaal stil met de Hozier-cover van 'Take Me To Church', terwijl bij stadionanthems 'Streets' en 'War' de zaal weer uit volle borsten meeblèrt. De songs vliegen je in moordend tempo om de oren. Recensie NPO 3FM

De Jeugd Van Tegenwoordig 10 jaar

Het tienjarige jubileum van De Jeugd wordt gevierd met hun grootste shows op eigen bodem tot nu toe: tweemaal staan de heren in een uitverkochte Heineken Music Hall en bij zo’n groot verjaardagsfeestje hoor je je publiek te trakteren. Dat gebeurt vanavond bij X: Viering Van Een Super Decennium, een vermakelijke show waarbij zowel publiek als artiest de show stelen.

Tijdens de toegift (Gekke Boys en De Formule) blijkt maar weer hoe groot De Jeugd van Tegenwoordig is. De nummers zijn zó krachtig en populair dat er geen enkele moeite hoeft te worden gedaan om werkelijk iedereen te laten meeschreeuwen en -springen in de Heineken Music Hall.

Opening Restaurant First

In 2015 heeft Heineken Music Hall zichzelf uitgebreid met Restaurant First en de Legends Lounge. Tijdens het concert van Mika kon je voor het eerst terecht in ons restaurant voor een heerlijk 3-gangen menu vol bekende smaken in een nieuw jasje. In Restaurant First gaan kwaliteit en gastheerschap, zoals je van AFAS Live (destijds HMH) en onze partner Vineyard mag verwachten, hand in hand. We koken met duurzame producten en garanderen dat je op tijd de zaal in kunt voor het concert. De Legends Lounge is een sfeervolle lounge dat zich bevindt op de tweede verdieping in de Foyer. Deze prachtige Lounge biedt relaties voorafgaand aan een concert de mogelijkheid om heerlijk te dineren. Hier worden hospitality arrangementen uitgeserveerd en tevens kan deze ruimte voor kleine besloten groepen worden gereserveerd.

Ruimtes binnen AFAS Live krijgen regelmatig een nieuwe bestemming. Voordat het restaurant werd geopend bevond zich hier nog de rookruimte en daarvoor 'Planet Internet', waar ons publiek op vaste computers gratis gebruik kon maken van high speed internet met maar liefst 24 stations. In 2001 had ons publiek namelijk nog geen mobiele telefoons met 5G internet.

5 shows tijdens ADE

In oktober 2015 heeft er in 20 jaar tijd het langste geen alarm op onze locatie gestaan. 5 dagen lang waren we open voor ADE shows met niemand minder dan Hardwell presents Revealed, Martin Garrix, Axwell ^ Ingrosso, I Am Hardstyle en We Are The Future.

FD21770-HW.jpg#asset:7230

Typhoon

Op 11 en 12 december 2015 stond Typhoon in de HMH!
'De Lobi Da Basi-tour wordt afgesloten met twee shows in de HMH. Zijn grootste clubshows ooit, met ongetwijfeld veel “mensen die eigenlijk niet echt van hiphop houden, maar vinden dat Typhoon wel gelijk heeft” in het publiek. En toch doet hij geen enkele concessie, en is hij voornemens om de show niet slechts om Lobi Da Basi te laten draaien, maar om alles wat hij gedaan heeft. Zijn laatste album - feitelijk een rijkelijk gearrangeerde popplaat - mag dan meer dan alleen hiphop zijn, maar deze HMH-shows zijn wel degelijk een overwinning voor de Nederhop.' Recensie 3VOOR12

FD20457.jpg#asset:7278

Iggy Pop en Josh Homme

'Wie twintig jaar geleden had gezegd dat van het trio Lou Reed, David Bowie en Iggy Pop die laatste uiteindelijk het ’t langste zou volhouden, werd waarschijnlijk keihard uitgelachen. Maar als je ‘m zo op het podium ziet en hoort, met zijn 69 jaar, dan loopt daar iemand die in topvorm is. De schreeuw in China Girl bijvoorbeeld, of het gecroon in Break Into Your Heart: het lijkt hem geen moeite te kosten. Hoogtepunt is zonder twijfel het bombastische Paraguay van de laatste plaat, waarin Pop preekt, Homme op de bas het tempo opstuwt, Fertita laat horen ook een topgitarist te zijn en Matt Helders als een beest door zijn drumstel heen lijkt te willen slaan. Dit zijn de momenten die je bijblijven. Het schijnt een eenmalig iets te zijn, deze opvallende, maar uiterst geslaagde samenwerking tussen de vier muzikanten.' Recensie LFLMagazine

Heineken Music Hall wordt AFAS Live!

Na bijna 16 jaar drie sterren en Heineken Music Hall op de gevel te hebben gehad is het tijd om het stokje over te dragen. AFAS Software is sinds 2017 onze naamgevend partner en heetten wij 'AFAS Live'.

hmh-wordt-afas-live.jpg#asset:7086

X-Qlusive Ran-D

Een eigen X-Qlusive: bij veel hardstyle-artiesten staat dit ergens bovenaan de bucketlist van hun carrières. Waarom? De DJ draait namelijk zo goed als de hele avond voor een volle AFAS Live (voormalige Heineken Music Hall) en de bezoekers kennen zijn muziek maar al te goed. In 2017 Ran-D!

De Staat

De Staat viert hun 10 jarige jubileum in AFAS Live!

'De Staat speelt ijzersterk – en als vanouds stevig door – en eindelijk komt dan ook het publiek steeds meer los. De drie laatste studioalbums O, I_CON en Machinery vormen het grootste deel van de set. Dan rest het publiek nog slechts één vraag: hoe zal Torre het dit keer gaan doen? Witch Doctor in een bomvolle AFAS Live. Simpel, vanaf een klein rond podium in het midden van de zaal. De frontman dirigeert zijn publiek naar een (wederom) indrukwekkende apotheose.' Recensie OOR.nl

Sting

'Al meteen bij aanvang van Stings concert in de recentelijk omgedoopte HMH laat de 65-jarige rockster horen dat hij nog net zoveel energie heeft als toen hij exact veertig jaar geleden met The Police optrad in Paradiso. Een optreden dat bij Sting nog altijd op het netvlies staat, zo vertelt hij aan het aanwezige publiek.' Recensie NPO Radio 2

Concert DI-RECT

Vrijdag 3 november 2017 stond DI-RECT voor het eerst in 18 jaar met een eigen show in de AFAS Live.

Nieuwe gevel

Sinds de naamswijziging van Heineken Music Hall naar AFAS Live prijkt er ook een nieuwe naam op het gebouw. Op de aluminium gevel staat de naam in het blauw, maar dat ging niet vanzelf: het originele ontwerp was niet duidelijk zichtbaar, dus moesten er 70.000 blauwe dopjes handmatig in de gevel geschroefd worden. Met die klus waren drie mensen en één hoogwerker bijna drie maanden zoet en zoals je op de timelapse kan zien was het weer niet al te best!

Is het je wel eens opgevallen dat als je dichterbij staat, je 400 muziekstijlen ziet op de gevel?

Laatste concert Charles Aznavour

Fans van Charles Aznavour († 2018) hadden nog een keer de kans om de legendarische Franse zanger live in Nederland te bewonderen. De 91-jarige zanger stond in 2016 al met een afscheidsconcert in de destijds HMH maar op 3 maart 2018 kwam Charles Aznavour nog een laatste keer.

Liam Gallagher

In 2018 stond Liam Gallagher met een geweldige show op ons podium. 2.473 fans uit de zaal kwamen rechtstreeks uit de UK om dit optreden mee te maken!

'Het is een van de liefst negen Oasis-nummers die Gallagher vanavond heeft meegenomen. Meteen na het reusachtig klinkende Rock ‘n’ Roll Star volgt het eveneens luidkeels meegezongen Morning Glory. Opvallend is dat het gezang niet alleen van Britpop-veteranen komt, maar juist vooral afkomstig is van jongeren die Gallagher waarschijnlijk voor het eerst zien. Dat jeugdige enthousiasme zorgt ervoor dat alles wat volgt voelt als een voetbalwedstrijd, waarbij Gallaghers naam in iedere stilte gescandeerd wordt alsof hij de sterspeler van de plaatselijke FC is.' Recensie OOR.nl

Forward Thinking Leadership met Obama

In september 2018 was president Barack Obama met sprekers uit de internationale top in Nederland voor het seminar Forward Thinking Leadership.

Obama-3.jpg#asset:7113

Eerste show zonder munten

In oktober 2018 is AFAS Live overgestapt naar een cashless betaalsysteem. Zo raak je nooit meer munten kwijt tijdens de moshpit of polonaise. Toch was het voor de meeste even wennen en was het een teleurstelling voor alle verzamelaars!

Foto-4-Eerste-munten.jpg#asset:7257

Concert Bizzey

Bizzey's grootste Nederlandse show in de AFAS Live, 'What Would Jesus Do?', was een succes. Je kan de spectaculaire show met onder andere gastartiesten Frenna, Chivv, Mula B, Boef, Josylvio, Poke, Yung Felix, Jonna Fraser en Jayh hier terugzien.

Eerste show Isla Talent Stage

Naast de Black Box hebben we binnen AFAS Live ook een kleinere zaal op de eerste etage: de isla Talent Stage. Een plek waar we, in samenwerking met isla Pastilles, na afloop van bijna elk regulier concert een podium willen geven aan opkomend Nederlands talent. Op 14 maart 2019 stonden 'The Maureens' als eerste aftershow band in de isla Talent Stage na het concert van The Hollies. Leuk feitje is dat deze zaal al vier namen heeft gekend, van Postbank-Lounge naar Rabobank zaal. En van Beat Box naar isla Talent Stage.

The Dirty Daddies & Koorbazen

Na het optreden in 2018, keerde The Dirty Daddies in 2019 weer terug naar AFAS Live. De ‘Brothers In Arms’ show vond plaats op vrijdag 11 oktober 2019, met een verrassingsoptreden van De Koorbazen. Het concert stond in het teken van het 7-jarig bestaan van The Dirty Daddies, en het mannenkoor uit Zwolle deed drie nummers mee!

World Series of Darts Finale

Michael van Gerwen heeft de World Series of Darts Finals gewonnen. De Nederlander versloeg in de finale in de AFAS Live Danny Noppert, met 11-2. De Fries speelde een knap toernooi, maar de pijp bij hem was leeg na een lange dag.

Edivisie finals AFAS Live

PEC Zwolle kroont zich tot landskampioen FIFA20 door in de finale te winnen van AFC Ajax!

C2C: Country to Country Festival

Het laatste evenement met volle zaal in AFAS Live voor de coronamaatregelen.

C2C: Country to Country, Europa’s grootste countryfestival, keerde op zaterdag 7 maart en zondag 8 maart 2020 terug naar AFAS Live, Amsterdam. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2019 met 3.500 bezoekers breidde het festival zich in 2020 uit naar een tweedaagse set-up. Luke Combs was de headliner op zaterdag 7 maart en Darius Rucker was de grote naam op zondag 8 maart.


VACCINATIESTRAAT IN AFAS LIVE

Op maandag 10 mei opent GGD Amsterdam zijn vierde vaccinatielocatie, in AFAS Live in Zuidoost. Waar normaal 6000 man staat te dansen bij hun favoriete band of artiest, kon je deze keer terecht in AFAS Live voor een vaccinatie tegen COVID-19. Ons grote doel? Zo snel mogelijk weer live evenementen! Daar draagt AFAS Live graag aan bij.

DSC_0955.JPG#asset:39284

Eerste shows met corona-maatregelen

Langzaam mogen de deuren weer geopend worden. Naast kleine huiskamerconcerten en interactieve online events kan de Black Box weer open voor shows van K3, Floor Jansen, Daniel Sloss, DJ MAG Top100 Awards, A State Of Trance, Claptone The Masquerade, Paul Kalkbrenner, Typhoon, FunX Awards.

STROMAE IN AFAS LIVE: EEN FUTURISTISCH SPEKTAKELSTUK

Na een stilte van 7 jaar mochten wij Stromae verwelkomen in AFAS Live met een bijzondere show na de opheffing van de meeste corona-maatregelen. De avant-premiere. Een voorproefje voor zowel zijn aankomende album 'Multitude', als de bijbehorende wereldtournee die hierbij hoort.

STROMAE_AVP2022_4Q9A6159-1-min.jpg#asset:39269

Bekijk dit artikel

Ons circulaire bekersysteem

Bij AFAS Live werken we met een circulair bekersysteem. Alle bekers en flesjes worden dankzij een retoursysteem naar de bar of een ander inzamelpunt gebracht. Hoe dat proces verloopt, zie je in de video.

Bankzitters doen verstoppertje in AFAS Live

Dit is meteen een goede manier om de weg te leren kennen voor de Bankzitters voordat zij hier hun grootste shows ooit gaan neerzetten. Op 13 januari 2024 hebben zij twee uitverkochte shows in AFAS Live gegeven!

@venture Games

Drie dagen lang stond AFAS Live in het teken van @venture Games. Honderden kinderen hebben genoten van het unieke concept op gebied van sport, welzijn, onderwijs en entertainment. Dank aan House of Esports en alle partners die dit mogelijk hebben gemaakt.

World Padel Tour

Van 11 tot en met 15 oktober 2023 werd AFAS Live omgetoverd tot een Padel-paradijs voor de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open. De wereldtoppers in het padel trokken die week tienduizenden toeschouwers naar Amsterdam.

De World Padel Tour (WPT), de Champions League in het padel, heeft het padelveld opgezet in AFAS Live in Amsterdam. Verspreid over de vijf dagen komen er zo'n 30.000 toeschouwers naar onze locatie. De Black Box is gevuld met een 'in the round' tribune met in het midden het padelveld. Daarnaast is de Talent Stage op de eerste etage ingezet voor een exclusieve VIP area, Restaurant First omgetoverd tot sportsbar en de entree & foyer gevuld met verschillende partnerstands waar bezoekers langs komen.

Hiphopduo Pete Philly & Perquisite is terug na veertien jaar

Veertien jaar geleden kwam er een abrupt einde aan de samenwerking tussen rapper Pete Philly en producer Perquisite. Nu is het Nederlandse hiphopduo terug. Op 17 november gaven ze een reünieoptreden in AFAS Live!

Record aantal bezoekers in één maand!

In november 2023 ontvingen wij in AFAS Live een record aantal bezoekers van meer dan 125.000!

overzicht.jpg#asset:39292


Wij zijn jarig!

23jaar.jpg#asset:39300