Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid in AFAS Live

Iedereen is welkom in AFAS Live en daarom doen we ons best om voor iedereen toegankelijk te zijn.

-Als (zichtbaar) mindervalide kun je gebruik maken van onze mindervalide entree. Met ‘zichtbaar’ bedoelen we bijvoorbeeld in bezit van een rolstoel, krukken, of een doktersverklaring, zodat security je herkent als mindervalide. Je kunt je dan melden bij de meest rechtse glazen deur van onze voorentree. Hier zal de security de deur voor de mindervalide openen zodat zij op een rustige manier entree kunnen krijgen tot AFAS Live. -De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

-Op iedere verdieping is een mindervalide toilet, voorzien van noodknop.
-Bij seated shows zijn er via de organisator van een evenement speciale rolstoelgeschikte toeschouwersplaatsen in de zaal beschikbaar, waarvoor aparte rolstoel-/begeleidersplaats-kaarten gekocht moeten worden. Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. In sommige gevallen moet er contact opgenomen worden met de organisator van het evenement.
Het is mogelijk om met je rolstoel/rollator op de eerste- (bovenzijde tribune en Talent Stage) of tweede (bovenzijde balkon) verdieping te komen met de lift in de Foyer. In geval van calamiteiten is de lift buiten werking.

-Bij standing shows wordt er bij de meeste concerten een platform voor mindervalide bezoekers en hun 'begeleiders' in de zaal geplaatst. Tickets voor het mindervalide platform zijn –evenals de reguliere tickets- alleen te koop via de officiële kaartverkoper. Deze mindervalide tickets worden altijd per twee stuks verkocht, één mindervalidenticket en één begeleidersticket. Neem contact op met de organisatie van het evenement of de officiële ticketverkoper voor beschikbaarheid en hoe deze tickets aangeschaft kunnen worden.

-Hulphonden, assistentie- en geleidehonden; KNGF Geleidehonden is geen voorstander van het meenemen van assistentiehonden naar festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa's en veel lawaai. De hond kan door de drukte en de herrie zijn werk niet goed doen en verliest hier zijn begeleidende functie. KNGF adviseert om persoonlijke begeleiding mee te nemen naar festivals en concerten. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via info@afaslive.nl.

-Parkeren; Gemeente Amsterdam heeft een aantal garages die geschikt zijn voor mindervaliden parkeren. Wij adviseren minder-validen gebruik te maken van parkeergarage P1-Transferium onder de Johan Cruijff ArenA direct tegenover AFAS Live:
Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de uitgang Johan Cruijff Boulevard kom je na oversteken van de straat direct uit bij AFAS Live. De doorrijhoogte voor auto's is 2,25m. Hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart, hier wordt op gecontroleerd.
Het tarief is 25 euro per voertuig tijdens evenementen.
Bovenstaande geldt ook als er evenementen plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.
Garages die ook geschikt zijn voor mindervaliden parkeren zijn:
P3, P4, P5 en P6 (max. doorrijhoogte 1,90)
Wij raden je af om gebruik te maken van P2.

Wilt u afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heeft u een auto die hoger is dan 2,25m? Kijk voor meer informatie op de Meet & Ride pagina op de website.