Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in AFAS Live.

Om jouw bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen vind je hier meer informatie over onze toegankelijkheid.

Ik heb een rolstoel-begeleidersticket
Afhankelijk van het evenement wordt er in de zaal een speciaal podium voor bezoekers in een rolstoel en hun begeleiders geplaatst. Tickets voor het rolstoelpodium zijn –evenals de reguliere tickets- te koop via de officiële kaartverkoper. Per rolstoelticket is het mogelijk om één begeleidersticket te kopen. Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. Kies hiervoor de categorie ‘rolstoel- / begeleidersplaatsen’. In sommige gevallen dien je contact op te nemen met de ticketorganisatie. Als je in het bezit bent van een rolstoel-begeleidersticket kun je je (net voor de deuren opengaan) melden bij de meest rechtse glazen deur van onze reguliere voorentree. Dit is de deur het dichtst bij onze kassa’s.

AFAS Live beschikt niet over eigen rolstoelen.

Rolstoel gebonden na aankoop tickets
Ben je na aankoop van je tickets rolstoel gebonden geraakt? Neem dan contact op met de partij waar je je tickets hebt gekocht. Deze kunnen dan wellicht nog worden geruild voor plekken op het rolstoelpodium. De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De lift is in geval van calamiteiten buiten werking, om deze reden wordt aangeraden gebruik te maken van de faciliteiten op de begane grond. Er zijn op elke verdieping extra toegankelijke toiletten, voorzien van een noodknop.

Hulphonden-assistentie en geleidehonden.
KNGF Geleidehonden is geen voorstander van het meenemen van assistentiehonden naar festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa's en veel lawaai. De hond kan door de drukte en de herrie zijn werk niet goed doen en verliest hierdoor zijn begeleidende functie. KNGF adviseert om persoonlijke begeleiding mee te nemen naar festivals en concerten. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, vul dan ons onderstaand formulier in.

Doof of slechthorend
Ben je doof of slechthorend en wil je een evenement bezoeken? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier als je een evenement wil bezoeken. Vermeld hierbij om welk evenement het gaat.

Parkeren
Wil je afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heb je een auto die hoger is dan 2,25m? Kijk voor meer informatie op de Meet & Ride pagina op de website. Meer informatie over omliggende parkeergarages en de toegankelijkheid hiervan vindt je op deze pagina.

Heb je andere vragen/verzoeken rondom onze toegankelijkheid? Stuur vul dan onderstaand formulier in.