Belangrijke informatie Covid-19 AFAS Live klik hier

MVO

MVO

Geniet van comfort in een duurzame omgeving


Green Key

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Sinds 2012 is AFAS Live met trots gecertificeerd met een gouden Green Key. Om deze hoogst haalbare categorie te behalen worden er verschillende milieuvriendelijke maatregelen getoetst. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar waterbesparende maatregelen, milieuverantwoord schoonmaken en verantwoorde vormen van eten en drinken en hoe deze verpakt zijn. 

PLA bekers in plaats van plastic bekers

AFAS Live maakt gebruik van PLA bekers. PLA is een hernieuwbare plantaardige grondstof die wordt gemaakt van mais of suikerbiet. De beker ziet er uit als traditioneel plastic, maar is van biomassa gemaakt en heeft een lagere CO2 belasting. De overige disposables zoals bordjes, bestek en andere verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van bio-based grondstoffen. We proberen deze afvalstroom zoveel mogelijk te recyclen.

Watervrije urinoirs

AFAS Live is als eerste concertzaal in ons land overgestapt op watervrije urinoirs.

Door een uniek systeem hoeven de urinoirs niet meer doorgetrokken te worden. Klinkt vies, maar dat is het niet. 'De urinoirs hebben een ventiel dat automatisch opengaat als het in contact komt met urine', laat een woordvoerder van urinoir-leverancier Biocompact weten. 'Je hoeft dus niet meer door te trekken'.

Naast een forse waterbesparing, vijf liter per toiletbezoek maar liefst, heeft het doortrekgebrek als bijkomend voordeel dat de urinoirs minder verstopt raken. Bovendien komt er door het filter geen rotzooi meer in het riool terecht. De urinoirs leveren een waterbesparing op van ongeveer 2,6 miljoen liter water. Het is niet alleen duurzaam, maar het scheelt ook in schoonmaak en onderhoud. 

Ventilatoren in de Foyer

Vooral ’s winters is het stoken van warmte naar een aangename temperatuur een hele klus in onze Foyer van maar liefst 15 meter hoog. Door middel van het continue inblazen van warme lucht werd de Foyer opgewarmd en kostte het een behoorlijke tijd en energie om de ruimtes op te warmen. Bovendien ging alle warmte op vloerniveau weg zodra er een buitendeur open ging.

De ‘Big Ass Fans’ bieden hier een oplossing voor. Enorme ventilatoren, met een spanwijdte van ruim 6 meter, zijn in het plafond van onze Foyer geplaatst. De ventilatoren zorgen ervoor dat de warme lucht weer naar beneden wordt gedrukt. Zo blijft de warme lucht verdeeld door de foyer en scheelt op deze manier enorm in het verbruik van energie.

LED Verlichting

De overstap naar LED verlichting is een enorme besparing op het energieverbruik en daarmee beter voor het milieu. Hierbij is de showverlichting in de Black Box, isla Talent Stage en Foyer compleet vervangen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de toiletruimtes, voorgevel en de noodverlichting. Het vervangen van de laatste niet LED lampen staat op de planning.

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in AFAS Live en daarom doen we ons best om voor iedereen toegankelijk zijn.

-Als (zichtbaar) mindervalide kun je gebruik maken van onze mindervalide entree. Met ‘zichtbaar’ bedoelen we bijvoorbeeld in bezit van een rolstoel, krukken, of een doktersverklaring, zodat security je herkent als mindervalide. Je kunt je dan melden bij de meest rechtse glazen deur van onze voorentree. Hier zal de security de deur voor de mindervalide openen zodat zij op een rustige manier entree kunnen krijgen tot AFAS Live. -De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.
-Op iedere verdieping is een mindervalide toilet, voorzien van noodknop.
-Bij seated shows zijn er via de organisator van een evenement speciale rolstoelgeschikte toeschouwersplaatsen in de zaal beschikbaar, waarvoor aparte rolstoel-/begeleidersplaats-kaarten gekocht moeten worden. Afhankelijk van de kaartverkooporganisatie kunnen deze kaarten meestal online besteld worden. In sommige gevallen moet er contact opgenomen worden met de organisator van het evenement.
Het is mogelijk om met je rolstoel/rollator op de eerste- (bovenzijde tribune en isla Talent Stage) of tweede (bovenzijde balkon) verdieping te komen met de lift in de Foyer. In geval van calamiteiten is de lift buiten werking.

-Bij standing shows wordt er bij de meeste concerten een platform voor mindervalide bezoekers en hun “begeleiders” in de zaal geplaatst. Tickets voor het mindervalide platform zijn –evenals de reguliere tickets- alleen te koop via de officiële kaartverkoper. Deze mindervalide tickets worden altijd per twee stuks verkocht, één mindervalidenticket en één begeleidersticket.  Neem contact op met de organisatie van het evenement of de officiële ticketverkoper voor beschikbaarheid en hoe deze tickets aangeschaft kunnen worden.

-Hulphonden, assistentie- en geleidehonden; KNGF Geleidehonden is geen voorstander van het meenemen van assistentiehonden naar festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa's en veel lawaai. De hond kan door de drukte en de herrie zijn werk niet goed doen en verliest hier zijn begeleidende functie. KNGF adviseert om persoonlijke begeleiding mee te nemen naar festivals en concerten.  Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via info@afaslive.nl.  

-Parkeren; Gemeente Amsterdam heeft een aantal garages die geschikt zijn voor mindervaliden parkeren. Wij adviseren minder-validen gebruik te maken van parkeergarage P1-Transferium onder de Johan Cruijff ArenA direct tegenover AFAS Live:
Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de uitgang Johan Cruijff Boulevard kom je na oversteken van de straat direct uit bij AFAS Live. De doorrijhoogte voor auto's is 2,25m. Hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart, hier wordt op gecontroleerd.
Het tarief is 25 euro per voertuig tijdens evenementen.
Bovenstaande geldt ook als er evenementen plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.
Garages die ook geschikt zijn voor mindervaliden parkeren zijn:  
P3, P4, P5 en P6 (max. doorrijhoogte 1,90)
Wij raden je af om gebruik te maken van P2.


Wilt u afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heeft u een auto die hoger is dan 2,25m? Kijk voor meer informatie op de Meet & Ride pagina op de website.

Waterbesparing kranen en douches

Alle kranen in de toiletruimtes worden bedient door middel van infrarood sensors. Door deze sensors heb je geen verspilling van water, omdat de kraan automatisch sluit. Verder hebben de kranen een automatische spoeling om legionella ontwikkeling te voorkomen en besparen zij ongeveer 4 liter water per minuut.

Naast de kranen hebben ook de douches waterbesparende maatregelen. Zij besparen 8 liter water per minuut.

Milieubeleidsverklaring

AFAS Live beschouwt het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van haar bedrijfsactiviteiten als één van haar belangrijkste doelstellingen. De beheersing van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico’s zijn zowel een primaire verantwoordelijkheid van het management als van iedere medewerker van AFAS Live. De volledige verklaring lees je hier: Milieubeleidsverklaring Afas Live.