Belangrijke informatie Covid-19 AFAS Live klik hier

Corona informatie

Corona informatie

Coronavirus en onze evenementen

Ga je binnenkort naar een evenement in AFAS Live? Dan vragen we je om onderstaande maatregelen goed door te lezen en na te leven. Deze maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen die wij ontvangen vanuit de Rijksoverheid en worden bij wijzigingen bijgewerkt. 

Lees info mails die je ontvangt van organisaties of kaartverkopers aandachtig zodat je op de hoogte bent van de laatste updates en specifieke maatregelen die er gelden voor het evenement waar je heen gaat.

Coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app / Testen voor toegang

Om toegang te krijgen tot evenementen in AFAS Live hebben alle bezoekers vanaf 13 jaar naast hun toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs nodig. Kinderen tot 13 jaar hoeven zich niet te laten testen, alleen het toegangsticket is voldoende. 

Dit coronatoegangsbewijs kun je via de CoronaCheck-app of www.coronacheck.nl aanmaken met:

  • een vaccinatiebewijs
  • een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud
  • een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud van een van de Testen voor toegang testlocaties. Momenteel is deze test gratis. Ga voor meer informatie over het Testen voor toegang en het maken van een testafspraak naar: www.testenvoortoegang.nl.

Coronatoegangsbewijs

Met de CoronaCheck-app kun je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of volledige vaccinatie die snel kan worden gescand bij de ingang. 

Controleer voordat je naar AFAS Live komt of de QR-code voor Nederland werkt op je smartphone.

Heb je geen smartphone? Dan kun je via www.coronacheck.nl/print een coronatoegangsbewijs maken dat je kunt uitprinten. Het gele boekje of andere documentatie is niet geldig als papieren coronatoegangsbewijs.

Je laat vervolgens je QR-code scannen bij de ingang. De geldigheid van het coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd in combinatie met je ID-bewijs. Is je QR-code geldig? Dan mag je naar binnen. Zonder een QR-code of papieren coronatoegangsbewijs en geldig ID-bewijs mogen we je niet binnen laten.

Je kunt maar voor één persoon een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker vanaf 13 jaar en ouder heeft dus een eigen smartphone met de app of het papieren coronatoegangsbewijs nodig.

Heb je nog vragen? 

Meer informatie vind je via www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck Helpdesk via 0800-1421 of helpdesk@coronacheck.nl. De helpdesk is bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.00 tot 20.00 uur.

Of neem contact met ons op via www.afaslive.nl/contact.