Informatie

Informatie

Algemeen

Sinds 2001 maakt AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) haar credo 'Live will never be the same!' meer dan waar. De locatie biedt jaarlijks aan ruim 670.000 bezoekers een compleet en onvergetelijk avondje uit. Het is een locatie in Nederland die speciaal is ontworpen voor versterkte (pop)muziek. Geluid klinkt volgens de kenners nergens zo goed als in de Black Box (grote zaal) van AFAS Live. Het is de enige locatie in Nederland die meerdere malen genomineerd is voor de felbegeerde Pollstar Award als beste internationale concertlocatie. AFAS Live is dan ook veel meer dan vier muren en een dak, het is voor liefhebbers van live muziek een totale beleving!

Visie

AFAS Live is de locatie die een totaalbeleving biedt aan liefhebbers van live muziek en entertainment.

Missie

AFAS Live is dé locatie waar enerzijds muziekliefhebbers van live muziek en entertainment een totaalbeleving ervaren en dat anderzijds een platform biedt voor organisatoren van evenementen met een B-t-B of B-t-C karakter.

Cameratoezicht

Voor de veiligheid van onze bezoekers en ter bewaking van ons pand vindt er in AFAS Live 24 uur per dag camera toezicht plaats. De veiligheidsopnames worden alleen intern gebruikt.

Aftershow

Na afloop van (bijna) elk regulier concert vindt er in de Talent Stage een aftershow plaats, waar Nederlands talent een podium krijgt. De band of dj zorgt ervoor dat bezoekers nog even lekker kunnen nagenieten. De muziek van de aftershow valt in hetzelfde genre als die van het voorafgaande concert.

Gratis gebruik van toiletten

Op elke verdieping zijn er toiletten.

Lockers

AFAS Live heeft lockers die tegen betaling beschikbaar zijn. Na inlevering van deze sleutel bij de kassa krijg je jouw borg terug.
Bij alle concerten/evenementen worden lockers ingezet, tenzij anders is aangegeven bij de concertinformatie.

Let wel op: grote tassen zijn niet toegestaan en kunnen niet in de lockers van AFAS Live worden opgeborgen. Enkel handtassen met een formaat van maximaal A4 en circa 10 cm dik mogen in een kluisje.

Voor grote tassen kun je terecht bij Lockerpoint. Je kunt hier een grote locker huren voor het opbergen van bagage zoals rugtassen, weekendtassen, trolleys, een helm of koffers. De bagagelockers zijn altijd tot 1 uur na het evenement geopend. Bezoek de website van Lockerpoint voor meer informatie over de locatie, afmetingen van de lockers en de prijs. In de omgeving van AFAS Live bevinden zich 2 Lockerpoint locaties. Boven de Ziggodome bevindt zich Lockerpoint Arenapoort. Deze is voornamelijk geopend wanneer er evenementen plaatsvinden in de Ziggodome. Bij de P5 bevindt zich Lockerpoint Arenapoort P5. Deze is altijd geopend tijdens evenementen in AFAS Live.

Kluisjes zijn niet beschikbaar voor grote tassen, omdat ze zich pas na de controle bevinden.

Doneer je lockerborg
Je kunt er ook voor kiezen je lockerborg te doneren, door je sleutel in één van de daarvoor bestemde bakken bij de entree te gooien. Hiermee gaat jouw €2 naar Make-A-Wish Nederland, voor het in vervulling laten gaan van de allerliefste wens van jonge patiënten.

Voorzieningen voor mindervaliden

AFAS Live is goed toegankelijk voor mindervaliden bezoekers. Bij 'standing' concerten dienen mindervaliden in het bezit te zijn van een rolstoel- en begeleidersticket. Als mindervaliden een begeleider meenemen naar de show, dienen deze ook zelf in het bezit te zijn van een rolstoel- en begeleidersticket om samen gebruik te kunnen maken van het invalidenpodium.

Bij 'seated' concerten, oftewel concerten waar alleen zitplaatsen voor verkrijgbaar zijn, wordt er bij het opstellen van het stoelenplan (de zaalindeling) rekening gehouden met het aantal verkochte rolstoel- en begeleiderstickets. Naast de gangbare rijen stoelen wordt dan plaats vrijgehouden voor mensen met rolstoel- en begeleiderstickets.

Verder is er een invalidentoilet beschikbaar op elke verdieping en is er een lift aanwezig.

Parkeren

Rondom AFAS Live zijn zo'n 7.000 parkeerplaatsen op loopafstand. Parkeergarage P6 ligt direct onder AFAS Live. Klik hier voor meer informatie over parkeren in het ArenA-gebied.

Milieubeleidsverklaring AFAS Live

AFAS Live beschouwt het zoveel mogelijk ontzien van het milieu, als gevolg van haar bedrijfsactiviteiten, als één van haar belangrijkste doelstellingen. De beheersing van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico's zijn een belangrijke verantwoordelijkheid van het management en van iedere medewerker. Alle medewerkers verplichten zich hun werkzaamheden uit te voeren in overeenstemming met de vastgestelde procedures en het daarbij behorende beleid.

Het beleid van AFAS Live is om diensten te leveren die voldoen aan en inspelen op de verwachtingen van de bezoekers. De bedrijfsvoering willen we op een dusdanige manier uitvoeren, zodat het milieu wordt beschermd en dat de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers, bezoekers, leveranciers en het publiek wordt gewaarborgd.

Om dit beleid te realiseren neemt AFAS Live de volgende regels in acht:

  • erkennen van het belang van het milieu, indien bedrijfs- en commerciële aangelegenheden aan de orde zijn
  • voldoen aan de wetten en voorschriften betreffende milieuaangelegenheden
  • opleiden en scholen van elke medewerker, hun verantwoordelijk stellen voor het nakomen van het beleid en de medewerkers in staat stellen belemmeringen voor continue verbetering van de milieuprestaties uit de weg te ruimen
  • meten van de vooruitgang op het gebied van milieu door middel van het uitvoeren van een monitoringsprogramma

Ten slotte stelt ons bedrijf zich ten doel, als uitvloeisel van het beleid, de productie van (rest)afval te minimaliseren en een nadelige invloed op de lucht, het water en de bodem als gevolg van het uitvoeren van de bedrijfsvoering te beperken door middel van een effectief milieuzorgsysteem.

Live Nation

AFAS Live is onderdeel van Live Nation, een Amerikaans concern dat zich richt op live entertainment. Live Nation organiseert op jaarbasis 33.000 events en produceert diverse tournees van wereldsterren als Madonna, The Rolling Stones en Coldplay.