Wij recyclen je beker

Wij recyclen je beker

Het circulaire bekerretoursysteem van AFAS Live, dit is hoe het werkt

AFAS Live wil graag 100% van de plastic bekers en flesjes apart inzamelen en recyclen. We hebben jou als bezoeker daarbij nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we geen grondstoffen verspillen en beperken we de CO2-uitstoot. We werken met een circulair bekersysteem en alle bekers en flesjes moeten terug naar de bar of een ander inzamelpunt. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Hoe werkt het retoursysteem?

  1. Als bezoeker ontvang je bij de entree een houten munt, de zogeheten retourtoken.
  2. Bij inlevering van deze token aan de bar krijg je één beker of flesje.
  3. Lever jouw lege beker of flesje steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt.

BELANGRIJK: een beker, flesje of retourtoken kan niet worden ingewisseld voor geld.


Help! Mijn beker, flesje of retourtoken is kwijt

Ben je jouw beker, flesje of retourtoken kwijt? Betaal €1,-* voor een nieuwe.
*Geen restitutie mogelijk


Wat als ik m’n beker of flesje zat ben?

Dan kan je deze inruilen bij de bar voor een retourtoken waarmee je op ieder moment weer een beker of flesje kan krijgen.


Wat moet ik doen als ik vertrek?

Ga je weg? Lever dan je beker, flesje of retourtoken weer in aan de bar of bij de aangegeven collectiepunten bij de uitgang. Zo kunnen de retourtokens worden hergebruikt op een ander evenement, worden de bekers en flesjes gerecycled en helpen we met zijn allen AFAS Live te verduurzamen.


Waarom dit retoursysteem?

Met dit retoursysteem worden de rPET-bekers en de flesjes gescheiden van de rest van het afval en zo schoon mogelijk verzameld zodat de grondstof goed kan worden hergebruikt.


Wat is rPET?

Onze bekers zijn gemaakt van rPET. Dat is een recyclaat van eerder gemaakte plastic producten zoals frisdrankflessen. De bekers die we verzamelen worden gerecycled en weer gebruikt voor nieuwe producten. Door dit retoursysteem worden er geen grondstoffen verspild en daarnaast scheelt dit CO2-uitstoot.